Onea.

Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

#Instagram

Newsletter

Contact Us

156-677-124-442-2887 onea@elated-themes.com 184 Street Victoria 8007
Back to top
  /  Blog   /  ART DECO / Van stijlbeweging tot hedendaagse designtrend.

All about interior

ART DECO / Van stijlbeweging tot hedendaagse designtrend.

Wij zijn ‘total in love’ met de huidige design trend; Art Deco is helemaal terug. Deze stijlbeweging is ontstaan in de jaren 20 en 30, denk maar aan de interieurs uit The Great Gatsby, een stijl waar alles draait om luxe en drama.  Art deco was terug te vinden in het interieurontwerp, maar evengoed in de architectuur, het grafische, industriele, beeldende kunst en kledingmode.

 

Hier gaan we je enkele tips & tricks bezorgen hoe je deze elegante en luxueuze stijl in je interieur kunt realiseren.  Eclectisch kan je deze stijl ook toeschrijven, een mengelmoes van stijl-en kunststromen uit het begin van de 20steeeuw, dus rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen kunnen echt wel.

DE ART DECO KLEUREN

De ‘Roaring twenties’ zijn een zeer welvarende periode, de economie zat op een hoogtepunt, mensen smeten met geld.  De energieke en levendige kleuren symboliseren deze periode.

ROOD / ROZE
SMARAGDGROEN
YELLOW

Naast de felle en gewaagde kleuren kleuren, zijn ook metaalkleuren zeer kenmerkend voor deze stijl. Zilver en goud representeren de welvaart en zorgen voor glamour.  Maar ook de neutrale kleuren komen veel voor.  Kleurenschema’s zoals zwart wit zijn zeer populair.  Vandaag de dag zijn interieurs met een donkergroene of donkerblauwe kleur, afgewerkt met gouden accessoires erg in trek. De zeer kenmerkende geometrische patronen mogen absoluut niet ontbreken.

 

HOE PASSEN WE DIT TOE IN ONS INTERIEUR?

Vooraleer je je woonkamer volledig gaat veranderen kan je misschien eens experimenteren met een inkomhal, zithoekje, veranda of bureau.

Kies eerst en vooral of je met een accentmuur gaat werken of de volledige kamer gaat schilderen. Een accentmuur kan je behangen met art deco behangpapier of schilderen in een felle kleur kenmerkend voor deze stijl. Zorg dat deze kleur is afgestemd op je vloer.  Heb je tegels kan je best werken met een neutrale kleur uit hetzelfde kleurenschema. Je kan daarna dan gaan aanvullen in Art Deco stijl.

Wanneer je een kleurenschema hebt gekozen kan je best voor jezelf een moodboard maken.  Ook al doe je dat voor de eerste keer, het is heus niet moeilijk en zeer leuk.

Nu gaan we aanvullen met meubilair en accessoires, wat zeker niet mag ontbreken is een fluwelen zitbank of club.  Denk maar aan de Shell chair. Een bijzet-of salontafel van waardevol materiaal zoals exotisch donker hout en goud, marmer of glas zorgen voor de glamour

 

ACCESSOIRES IN EEN ART DECO INTERIEUR

Zeer kenmerkende geometrische patronen, je kan deze laten terugkomen in kussen, spiegels, vloerkleden etc.  Let wel : overdaad schaadt.

De Art deco verlichting weerspiegelt elegantie en luxe.  Gebruik je verlichting om een totaalsfeer te creeren.  Structuren zoals wit glas, gezandstraald glas, gegraveerd glas en kristal, ook weer in combinatie met donker hout of metaal, goud en zilver.  Tegenwoordig kan je reeds zeer mooie exemplaren vinden die heus niet duur zijn. Nog enkele voorbeelden van verlichting en moodboards, en veel plezier met het herinrichten van je interieur

VOORBEELDEN MOODBOARDS

QUOTES

‘The details are not in the details.  They make the design.’

 

___

 

‘The role of a designer is that of a very good, thoughtful host anticipating the needs of his guests.’

 

___

 

‘Recognizing the need is the primary condition for design’

 

___

 

‘Genius? Nothing, we just worked harder’

 

___

 

‘Don’t believe in this ‘gifted few’ concept, just in people doing things they’ are really interested in doing

 

___

 

‘The most important thing is that you love what you are doing, and the second that you are not afraid of where your next idea will lead’

 

___

 

‘Design is a plan for arranging elements in such a way as best to accomplish a particular purpose’

 

___

 

‘Whoever said that pleasure wasn’t functional?’

 

___

 

‘It is not easy to do something good, but it is extremely difficult to do something bad.’

ALL QUOTES BY CHARLES EAMES

You don't have permission to register